Om oss

Sidergården ligger midt i Stjørdalen

Omkranset av grønne sider med yrende fugl -og dyreliv.

Og dette, bare en liten avstikker fra Trondheim Lufthavn Værnes
Her på Storflor Nordre er det blitt drevet allsidig gård og skogsdrift med ulike brukere siden 1557. Men nå har det blitt Sidergården der vi lager eplecider og fruktviner fra vår egen frukt- og bærhage.

 

May Anita og Einar

Det er vi, May Anita Larsen og Einar Kjelbergnes, som er så heldige å få stelle og passe på at epletrærne har det godt. Dette gjør vi i samarbeid med våre bier. Vi har ikke navn på hver enkelt av de – men det er nesten.

Så her i det mest utenkelige klima for epledyrking vokser vår epler opp. Og skal de klare det, må de være blant de beste – om ikke de aller best eplene.

Når det er sagt, så må det også sies at de trives godt i trøndersola med eget vanningsanlegg som forsyner de med vann fra Stjørdalselva – en av Norges beste lakselver. Dette gir oss den beste smaken og aromaen, som til sammen blir til en helt unik, Trøndersk Cider.

Trønderen er jo som alle vet, stort sett best på alt fra skisport til skryt. Derfor er det helt naturlig at de nå satser på å få trøndersk eplecider dit den hører hjemme- helt på toppen. Trøndelag har jo også lange og kjente tradisjoner på å lage sterke saker.
Når du kommer til oss får du ta del i og smake på denne trønderske cideren, da skjønner du fort at her er det ikke bare skryt. Den finnes i den lavere vol % i gårdsbutikken vår og den med noe mere vol % holder til i et eget sider-rom ved produksjonslokalene.